Kuntonyrkkeily

Kuntopotkunyrkkeilyssä harjoitellaan nyrkkeilyn ja potkunyrkkeilyn tekniikoita säkkiin, pistetyynyihin tai ilmaan. Tekniikoiden opettamisen jälkeen niistä muodostetaan sarjoja, jotka rasittavat lihaksistoa ja hengityselimistöä kokonaisvaltaisesti. Vaihtelevat harjoitteet tarjoavat harrastajille haasteen koordinaation ja liikkuvuuden kehittämiselle.

Kuntopotkunyrkkeilyn harrastajilla on harvoin hartia- ja niskaseudunvaivoja, sillä se on tehokas myös elvyttävänä kuntoliikuntamuotona. Kuntopotkunyrkkeily soveltuu hyvin myös kamppailijoille kombinaatioiden ja liikkuvuuden harjoitteluun. Teknisissä lajeissa aika perusasioiden toistamiselle voi jäädä vähälle, joten suosittelemmekin ottamaan kuntopotkunyrkkeilytreenit muiden lajien rinnalle.

Kuntonyrkkeilyohjaajamme ovat käyneet Suomen Nyrkkeilyliiton Kuntonyrkkeilyohjaajakoulutuksen. Ohjaajillamme on myös edelleen aktiivinen tausta muissa kamppailulajeissa, joten näkemystä kuntopotkunyrkkeily sovellutuksiin löytyy niin itsepuolustuksesta kuin kilpaurheilun puoleltakin.

Seuraava peruskurssimme alkaa maanantaina 8.1.2018 klo 17.30. Kurssi kestää viisi viikkoa sisältäen yhteensä kymmenen harjoituskertaa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisää sähköpostilla. Toki voit myös tulla suoraan mukaan tunneille maanantaisin.
Suomen Nyrkkeilyliiton sivuilla kuntonyrkkeilystä
Kuntonyrkkeily Wikipediassa