Lajit

Klikkaa otsikoita nähdäksesi tarkemmat kuvaukset lajeista.

Krav Maga: kravmagaturku 930x300 turkoise
Krav Maga on israelilainen lähitaistelu- ja itsepuolustusjärjestelmä, jonka kehitti Imi Lichtenfield hänen ollessaan Israelin armejan lähitaistelukoulutuksen johtaja. Tekniikat perustuvat ihmisen luontaisiin reaktioihin uhkaavissa tilanteissa, sekä ihmisen ollessa hyökkäyksen kohteena. Tämä tapa soveltaa luonnollisia reaktioita mahdollistaa tekniikoiden nopean omaksumisen. Krav Maga soveltuu niin miehille kuin naisillekin. Krav Magaa meillä ohjaavat Krav Maga Turku ry:n ohjaajat.

Kuntonyrkkeily:
Kuntonyrkkeily kuva
Kuntonyrkkeilyssä harjoitellaan nyrkkeilyn tekniikoita säkkiin, pistetyynyihin tai ilmaan. Tekniikoiden opettamisen jälkeen niistä muodostetaan kombinaatioita, joita harjoitellaan tyynyihin tai säkkiin. Sarjat rasittavat lihaksistoa ja hengityselimistöä kokonaisvaltaisesti sekä tarjoavat haasteen koordinaation sekä liikkuvuuden kehittämiselle. Kuntonyrkkeilyn harrastajilla on harvoin hartia ja niskaseudun vaivoja, sillä se on tehokas elvyttävä kuntoliikuntamuoto. Maustamme ajoittain kuntonyrkkeilyharjoituksia potkunyrkkeilytekniikoilla, jotka nekin kohdistetaan säkkiin tai potkutyynyihin.

Kuntonyrkkeily soveltuu myös kamppailijoille hyökkäysyhdistelmien ja liikkuvuuden harjoitteluun. Teknisissä lajeissa voi jäädä aika varsinaiselle perusasioiden toistamiselle vähälle, joten suosittelemmekin ottamaan kuntonyrkkeilytreenit myös muiden lajien rinnalle ohjelmaan.

Kahvakuula:
Kahvakuula kuva
Kahvakuulaurheilu on urheilulaji, jossa kilpaillaan kolmessa eri liikkeessä. Liikkeet ovat työntö, tempaus ja rinnallevedon sekä työnnön yhdistävä longcycle. Kahvakuulaurheilusta on kehittynyt myös niin sanottua kahvakuulailua, joka on kahvakuulan kanssa tehtävää kokonaisvaltaista toiminnallista liikuntaa. Kahvakuulatreeneissä tehdään monenlaisia liikesarjoja eri tyyppisinä yhdistelminä. Tavoitteena harjoittelun aloittavilla on usein vartalon kokonaisvaltainen kehittäminen sekä voiman,  liikkuvuuden, koordinaation ja kehonhallinnan parantaminen. Kahvakuula soveltuu niin tavalliselle liikkujalle, kuin muita urheilulejeja harrastavalle oheistreeniksi. Kahvakuulaharjoittelulla onkin tutkitusti esimerkiksi saatu aikaan maksimihapenottokyvyn nousua varsin tehokkaasti muiden urheilulajien harrastajille.

Kuntopaini:
Sisältää painin eri alalajien harjoitteita kuntoilumuotona mukana Kreikkalais-Roomalaisen, vapaapainin, lukkopainin ja jopa Capoeran painillisia harjoitteita. Kehität niin liikkuvuutta, keskivartalon hallintaa, koordinaatiota kuin lähikamppailutaitoja. Soveltuu niin kuntoilijoille, kamppailun aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kamppailijoille. Kuntopainia on tarjolla salillamme satunnaisesti. Ilmoittaudu kiinnostuneeksi Facebookissa Kaitsulle kuntopainiryhmään tai sähköpostilla meille.

Lukkopaini:
Lukkopaini kuva
Lukkopaini (Submission Wrestling) on modernia painia, jossa yhdistetään monen paini- ja kamppailulajin tekniikoita. Lukkopainissa pyritään hallitsemaan vastustajaa ja saamaan vastustaja luovuttamaan eli taputtamaan ulos otteesta. (Tap Out) Lukkopainista alkaa seuraava peruskurssi syksyllä, kurssin kesto on 20 harjoitusta ja mukaan pääset TFC kymppikortilla. Lukkopainia meillä järjestää SW Turku ry, jonka treeniajat näet parhaiten kalenterista.