Kahvakuula

Kahvakuulaurheilu on urheilulaji, jossa kilpaillaan kolmessa liikkeessä: työnnössä ja tempauksessa sekä rinnallevedon ja työnnön yhdistävässä long cyclessä. Kahvakuulaurheilun kilpatekniikkojen pohjalta on kehittynyt kahvakuulaa perinteisiin voimailu- ja kuntoiluliikkeisiin yhdistelevä kokonaisvaltainen toiminnallinen kuntoliikuntamuoto. Kahvakuulatreeneissä tehdään monenlaisia liikesarjoja eri tyyppisinä yhdistelminä. Opetamme liikkeiden oikean ja turvallisen suorittamisen. Opettamisen jälkeen teemme liikkeistä yhdistellyn ohjelman.

Tavoitteena harjoittelun aloittavilla on usein vartalon kokonaisvaltainen kehittäminen sekä voiman, liikkuvuuden, koordinaation ja kehonhallinnan parantaminen. Kahvakuula soveltuu niin tavalliselle liikkujalle, kuin muita urheilulejeja harrastavalle oheistreeniksi. Kahvakuulaharjoittelulla onkin tutkitusti esimerkiksi saatu aikaan maksimihapenottokyvyn nousua varsin tehokkaasti muiden urheilulajien harrastajille.

Seuraava kahvakuulan peruskurssi alkaa maanantaina 10.9.2018 klo 19.00. Ilmoittaudu mukaan turkufightingcenter@gmail.com.

Peruskurssin suorittaminen ei ole edellytyksenä harjoituksiin osallistumiselle (vaikka perustekniikkoihin tutustumista vahvasti suosittelemmekin), joten voit aloittaa kahvakuulaharjoittelun milloin tahansa tulemalla suoraan tunnille. Harjoitukset on suunniteltu sellaisiksi, että vasta-alkajille ja kokeilijoille ehditään näyttää ja opettaa kulloinkin tarvittavat tekniikat tai niiden helpommat variaatiot. Kurssin lopuksi halukkailta mitataan kunto kuulaliikkeitä käyttävällä testillä ja asetetaan tavoite kunnon kohentamiseksi. Näin harjoittelusta tulee mielekästä ja tavoitteellista jo aikaisessa vaiheessa.
Kahvakuula wikipediassa
Suomen Kahvakuula ry
Kahvakuulalla harjoittelusta Ylen uutisissa

Meidän ohjaajamme ovat käyneet Suomen Painonnostoliiton kahvakuulaohjaajakoulutuksia sekä vastaavia lajin ohjaamiseen valmentavia koulutuksia. He myös harrastavat itse kahvakuulaa sekä muita urheilulajeja. Erilaiset lähtökohdat ja näkökulmat harjoitteluun tuovatkin ohjatuille tunneille vaihtelevuutta.

Treeniajat näet meidän kalenterista.