TFC on turkulainen kamppailulajeihin keskittynyt harjoittelusali.

TFC:n syyskausi & peruskurssit starttaa syyskuussa

TFC:n syksykauden ohjelma on nähtävissä treeniaikatauluissa ja muutamaa muutosta lukuunottamatta lajit ja treeniajat säilyttävät vanhat paikkansa. Kauden alussa salilla järjestetään myös peruskursseja madaltamaan harjoittelun aloituskynnystä.

KUNTONYRKKEILY (TFC ry)

Kuntonyrkkeilyn peruskurssilla opetamme lajin perustekniikat niin, että harjoittelun jatkaminen on myöhemmin hieman helpompaa.
Peruskurssi kestää 6 treenikertaa ja treenit pidetään kahdesti viikossa maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.30-18.45. Peruskurssille tarvitset sisäliikuntavarusteet, vesipullon ja hikipyyhkeen. Salilla on yhteiskäytössä joitakin hansikkaita, joten heti alkajaisiksi ostoksille ei ole pakko rientää, vaikka moni pitemmän päälle mieluiten treenaakin omilla hansikkaillaan.

Ensimmäiset harjoitukset: ma 10.9. klo 17.30.

Peruskurssille voi osallistua kymppikorteilla (50 €) tai kertamaksuilla (6 €). Opiskelija-alennus voimassa olevalla opiskelijakortilla -10 %.

 

KAHVAKUULAHARJOITTELU (TFC ry)

Kahvakuulaharjoittelun peruskurssilla käymme läpi perinteiset kilpanostotekniikat (työntö, tempaus ja longcycle) sekä näitä tukevat pohjatekniikat (heilautus ja rinnalleveto). Tekniikat pilkotaan helposti sulaviin osiin ja niiden avulla harjoittelu on jatkossa tehokasta ja turvallista. Peruskurssi kestää viisi maanantaita. Peruskurssille tarvitset sisäliikuntavarusteet, vesipullon ja toivottavasti myös hikipyyhkeen, koska mitkä ne sellaiset harjoitukset olisivat, joissa ei tulisi pikkuisen kuuma.

Ensimmäiset harjoitukset: ma 10.9. klo 19-20.

Peruskurssille voi osallistua kymppikorteilla (50 €) tai kertamaksuilla (6 €). Opiskelija-alennus voimassa olevalla opiskelijakortilla -10 %.

 

KRAV MAGA (Krav Maga Turku ry)

Israelilaista alkuperää olevan itsepuolustuslaji krav magan peruskurssi sisältää 19 harjoitusta, joiden aikana opitaan lajin ensimmäiseen tasokokeeseen vaadittavat perustekniikat sekä opetellaan jatkoharjoittelun kannalta keskeiset turvallisen harjoittelun perusteet. Peruskurssiin sisältyy 19 harjoituskertaa ja kurssin hinta on 120 €. Treenit pidetään tiistaisin ja torstaisin klo 20.30-21.30 sekä perjantaisin 20-21.

Ensimmäiset harjoitukset: ti 4.9.

Huom! Peruskurssit ovat olleet varsin suosittuja ja paikkoja on rajoitetusti. Näin ollen ennakkoilmoittautuminen on käutännössä välttämätöntä.

Lisätietoa: info@kravmagaturku.fi http://www.kravmagaturku.fi/peruskurssi-info.

 

LUKKOPAINI (Submission Wrestling Turku ry)

Lukkopaini on painin muoto, jossa päämääränä on hallita vastustajaa pystyssä tai matossa ilman lyöntejä erilaisten käsi- ja jalkalukkojen sekä kuristusten avulla. Laji on hyvin samankaltainen brasilialaisen jujutsun kanssa, merkittävämpänä erona on se ettei lukkopainissa käytetä gitä. Laji sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille miehille ja naisille. Se kehittää kuntoa, koordinaatiota ja liikkuvuutta, eikä sen harjoitteleminen edellytä aiempaa kamppailukokemusta. Peruskurssiin sisältyy 15 harjoituskertaa ja kurssilla on hintaa 70 €. Harjoitukset pidetään keskiviikkoisin klo 20-21.30 ja perjantaisin klo 17-18.30.

Ensimmäiset harjoitukset: ke 12.9.

Ilmoittaudu mukaan (tai kysy lisätietoja): mikael.fleege@gmail.com tai ilmesty suoraan ensimmäisiin treeneihin!

 

TFC Syyskausi alkaa 4.9.2017 Tule!

Kylläpäs aika rientää näillä helteillä!

TFC:n syksykauden ohjelma julkaistaan lähipäivinä ja karkeasti ottaen se säilyy entisellään. Melkeinpä yhtä klassiseen tapaan kuntolajeissamme, kahvakuulassa ja kunto(potku)nyrkkeilyssä peruskurssitellaan syyskauden alkajaisiksi ensimmäiset viisi viikkoa. Varsinaisia pohjatietovaatimuksia ei ole, joten treenaamaan pääsee, vaikka ei peruskurssia olisikaan suoritettuna. Samaan hengenvetoon täytyy kuitenkin todeta, että onhan se mukavampaa, tehokkaampaa ja turvallisempaa treenata asioita hyvällä tekniikalla.

Kunto(potku)nyrkkeilyn peruskurssilla opettelemme kuntonyrkkeilyn perustekniikat niin, että harjoittelun jatkaminen on myöhemmin hieman helpompaa. Lisäksi maistelemme 1-2 kertana potkupuolta sen verran, että yleensä siinä ehtii päästä kivasti jyvälle potkujen ihanuudesta.
Peruskurssi kestää 10 treenikertaa ja treenit pidetään kahdesti viikossa maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.30-18.45. Ensimmäiset harjoitukset: ma 4.9. klo 17.30.

Kahvakuulan peruskurssilla käymme läpi perinteiset kilpanostotekniikat (työntö, tempaus, rinnalleveto jne.) ja pilkomme ne helposti sulaviin osin.
Peruskurssi kestää viisi maanantaita. Ensimmäiset harjoitukset: ma 4.9. klo 19-20.

Peruskursseille tarvitset sisäliikuntavarusteet, vesipullon ja toivottavasti myös hikipyyhkeen, koska mitkä ne sellaiset harjoitukset olisivat, joissa ei tulisi pikkuisen kuuma.

Voit maksaa osallistumisesi kertamaksuilla tai ostamalla vaikkapa kymmenen treenikertaa sisältävän kymppikortin.

P.S. Krav maga Turku ry:n suosittu krav magan peruskurssi alkaa sekin syyskuuun ensimmäisellä viikolla. Jos itsepuolustustaidot ja kuntoliikunta kiinnostavat, ilmoittaudu nopeasti mukaan.

P.P.S. Eikä tässäkään vielä kaikki! Myös lukkopainin saralla on tarjolla peruskurssi syyskuun alusta alkaen. Hurjalta kuulostavasta nimestä huolimatta laji sopii mainiosti kuntolajiksi kaikenikäisille, -kokoisille ja -näköisille ihmisille.

Kysy tarvittaessa lisää vaikkapa facebook yksityisviestillä tai sähköpostilla.

TERVETULOA TREENAAMAAN!

Tule seuran toimintaan mukaan?!!

HEI SINÄ!

Niin juuri, just sinä. Tiesitkö, että TFC on paljon muutakin kuin hyviä treenejä? Jos kropasta löytyy virtaa (ja miksipä ei treenailun jälkeen löytyisi) ja kalenterista aikaa muutamasta minuutista muutamiin viikkotunteihin, kannattaa kysellä myös meiltä, olisko mitään tekemistä. Koska saattaisipa hyvinkin olla. 🙂

Jos siis sisältäsi löytyy ohjailuhommista kiinnostunut liikunnan ihmelapsi ja/tai pistämätön urheilupedagogi, jos olet vannoutunut yhdistysihminen tai jos muuten vaan saat asioita hoitumaan olipa kyse kiinteistönhuollosta, pitsinnypläämisestä tai tarinaniskennästä, tule ihmeessä mukaan yhdistyksen kokouksiin ja kerro miten JUURI SINÄ pistäisit asiat kuntoon!

Kysy lisää / kehu estottomasti itseäsi vaikkapa sähköpostilla tai facebook viestillä!

TFC Syysinfot

20161011_009

Kuntolajien peruskurssittelu alkaa kuluvan syksyn osalta vetää viimeisiään ja on aika kääntää katsetta jatkoharjoittelun suuntaan. Sen suurempaa remonttia lukujärjestykseen ei olla tekemässä, mutta jos olet aiemmin arkaillut osallistua tietyille vuoroille, nyt perusteiden ollessa jo varsin hyvin hallussa, moiseen arkailuun ei ole syytä. Krav magassa ja lukkopainissa peruskurssit toki vielä jatkuvat ohjaajienne ilmoittamalla tavalla.

Kuntonyrkkeilijöille sekä kuntopotkijoille on suunniteltu tuleviin harjoituksiin uusia yhdistelmiä sekä lisää tekniikoita vanhojen jo hieman opittujen kertauksen rinnalle.

Kahvakuulaharrastajille puolestaan tarjoamme ensi viikolla – ma 17.10 ja to 20.10 – mahdollisuuden pieneen kuntotestiin, normaaliharjoitusten ohessa. Ennen kuin kukaan alkaa tuntea tenttijännitystä, todettakoon, että testillä ei mitata keskinäistä tai oikeastaan mitään muutakaan paremmuutta. Pikemminkin kyseessä on harjoite, jonka tuloksen voi kätkeä harjoituspäiväkirjan kanteen, älypuhelinsovelluksen syövereihin tai sydämeensä, jota voi helliä iltaisin ennen nukahtamista ja jonka voi pistää uusiksi esim. puolenvuoden päästä!

Muistathan, että elämässä on paljon muutakin kuin treeni.

Pe 14.10. klo 18 alkaen järjestetään salilla puolikausitapaaminen. Tarjolla on rentoa yhdessöoloa saunan, kahvin, virvokkeiden ja jutustelun parissa. Illemmalla, n. klo 21, seurue siirtyy Ylioppilaskylän ytimeen, Three Beersiin. Sinne!

Su 16.10. klo 13 järjestetään näin loppukevään kunniaksi seuran kevätkokouksen loppuosa. Salin ilmoitustaululla kutsua ja ohjelmaa olikin jo nähtäville. Kokouksen asialistalla ovat aiemmin alkaneen kevätkokouksen viimeiset pykälät. Tule mukaan kuulemaan seuratoiminnasta ja ehdottamaan uusia tuulia!

TFC:n treeniajat ja muut tapahtumat samoin kuin seuran sähköinen presenssi löytyvät ”atk:sta”:
Treeniajat: http://tfc.fi/index.php/treeniajat/
Facebook: https://www.facebook.com/TurkuFightingCenter/
Google+: https://plus.google.com/+TfcFi
Instagram: https://www.instagram.com/turkufightingcenter/

P.S. Ai niin, pikkujoulutontut ovat taas liikkeellä. Päivämääristä käydään kuumaa vääntöä ja ohjelmaideoita sekä talkooapua otetaan vastaan kaikilla tavoin! Olkaa kilttejä.

TFC:n syksy pyörähtää käyntiin täydellä teholla ensi viikolla

Pitkä kuuma kesä…tai…no, kesä on nyt takana!

TFC:n syksy pyörähtää käyntiin täydellä teholla ensi viikolla, 5.9.2016, tutulla peruskurssikattauksella ja täpötäydellä treenilukujärjestyksellä.

Kuntonyrkkeilyssä lyödään sekä kunto että tunnelmat korkealle Mikan, Empun, Jeren, Juhan ja Julian johdolla. Perusteista lähtien starttaillaan 5.9. klo 17.30 alkaen, mutta kyllä siellä kokeneemmiltakin hiki irti tiristetään.

Jos lyöminen ei tahdo riittää, keskiviikkoisin tarjolla on myös kuntopotkunyrkkeilyä. Kenkää rapakunnolle ovat tarjoilemassa Jere, Mika ja Matti.

Kahvakuulan kanssa (ja välillä ilmankin) treenaillaan niin ikään 5.9. alkaen. Treenit starttailevat klo 19.00 ja vauhtia piiskaamassa ovat Mika, Marjut, Antti, Kimmo ja Jarno. Myös näillä vuoroilla yritetään pitää kaikentasoisten harrastajien syke korkealla ja lihakset hapoilla.

Lukkopainin hienouksia avaava peruskurssi alkaa 7.9. klo 20.00 Samin ja Mikaelin johdolla. Näissä treeneissä kaikki saavat “taputtaa” eli mars, kokeilemaan!

Myös kuntopaini on palaamassa kuvioihin. Tarjolla on reipashenkistä kuntoilua kravattiheitoista aina vanhaan kunnon nelsoniin. Tarkempaa tietoa treenien ajankohdista ja sisällöistä saa Facebookin kuntopainiryhmästä tai suoraan ohjaaja Kaitsulta kysymällä.

Israelilaisesta sotilaslajista siviilimaailmaan(kin) sovitettu itsepuolustuslaji krav maga tarjoaa valmiuksia itsensä ja läheistensä puolustamiseen. Suosittu peruskurssi alkaa 6.9. ja samana iltana vanhat harrastajat siirtyvät taas kesän yhteisharjoituksista omiin tasoryhmiinsä. Vetovastuu on Krav Maga Turku ry:n osaavilla ohjaajilla.

Verkkosivuiltamme löytyy…
… lisätietoa lajeista: http://tfc.fi/index.php/lajit/
… tarkemmat viikoittaiset aikataulut: http://tfc.fi/index.php/treeniajat/
… sekä tietoa harjoitteluhinnoista: http://tfc.fi/index.php/harjoitteluhinnat/

Mikäli mieleesi juolahtaa kysymyksiä, joihin sähköiset kanavamme eivät anna vastauksia, tai jos haluat esimerkiksi ilmoittautua mukaan toimintaamme tai peruskursseille, laita sähköpostia tulemaan osoitteeseen: turkufightingcenter@gmail.com .

Tervetuloa treenaamaan!
TFC lajit silhuetti

TFC Kevätjuhlat, kevätkokous ja kesätreeniajat lähestyvät!

Kesän treeniajat lähestyvät vauhdilla, mutta ennen niitä ehditään vielä yhdessä päättämään onnistunut kevätkausi. Kesän treeniajat totutusti TFC:n sivuston kalenterista.

Kevätkauden päätökseen kuuluu kaksi asiaa, virallinen kevätkokous ja kevätjuhlat. Kevätkokouksessa voit tulla vaikuttamaan seuran asioihin ja kuulemaan seuran tilanteesta hallitukselta. Virallinen kevätkokouskutsu on salin ilmoitustaululla. Kevätkokous pidetään torstaina 26.5.2016 klo 16:45 alkaen TFC:llä tule ja vaikuta!

Sitten varsinaiseen tämän sähköpostin pihviin tai kasvisherkkuun liharajoittuneille.

TFC:n Keväjuhlat 2016 28.5.2016 alkaen klo 13:00!

Juhlien ohjelmasta lyhyesti:
Päivällä ohjelmassa on rentoa pelailua ja hauskanpitoa TFC:n läheisellä Kuuvuoren kentällä.
Kun väsymys ja nälkä ajaa meidät TFC:lle, siirrymme ruokailun ja saunomisen pariin.
Iltaohjelmat TFC:llä n. klo 19:00 –>

Tervetuloa,
Mika Rastas TFC:ltä

P.S. Järjestelyapua ja lisäohjelmaideoita voit laittaa sähköpostiin. 🙂

Kahvakuulaharjoittelun perusteet kertapläjäyksessä!

Kolmen tunnin aikana (sis. tauon) käydään läpi kahvakuulaharjoittelun perusliikkeet: heilautus, rinnalleveto, vauhtipunnerrus/työntö sekä tempaus. Näiden ohella pureskellaan vielä liikkeisiin kiinteästi kuuluvien “lepopositioiden”, räkkiä ja yläpidon, syvintä olemusta.

Aika: La 6.2. klo 12-15
Paikka: TFC, Hakapellonkatu 2, Turku
Hinta: 20 € tai kymppikortista kaksi käyntikertaa.

Nyt kaikki mukaan!

Ilmoittautumiset ja lisätietoa: turkufightingcenter@gmail.com tai alla olevaa kuvaa klikkaamalla

P.S. Wink, wink, nudge, nudge! Kymppikortti maksaa 50 € (opiskelijoilta 45 €) eli peruspläjäyksen jälkeen siihen jää vielä kahdeksan (8) treenikertaa käytettäviksi myöhempiin harjoituksiin…

2014 kuulaajat

Kausi alkaa, Kuha harrastajat ilmoittautuu!

Screenshot from 2016-01-06 14-34-52
Huomenna se alkaa ihan virallisesti: TFC:n vuosi 2016!

Perusteista asti aloitetaan lajeihin tutustuminen kuntonyrkkeilyssä (ma & ke), kahvakuulaharjoittelussa (ma) sekä Krav maga Turku ry:n pyörittämässä krav magassa (ti 12.1. alkaen). Harjoittelu kuntopaini-nimen alla on ainakin hetkellisesti tauolla, mutta salin lukkopainiväki on luvannut järjestää lukkopainin peruskurssin, joka alkaa ke 13.1. klo 20.

Treeniviikkoon mahtuu luonnollisesti maga-miesten ja -naisten jatkoryhmät tiistaisin ja torstaisin, potkuilla maustettua kunto(potku)nyrkkeilyä keskiviikkoisin, lukkopainia perjantaisin, perhenyrkkeilyä sunnuntaisin sekä perinteiset torstain afterworkit ja lauantain käynnistäjät kahvakuulassa.

Eikä siinä vielä kaikki! Mamma-kuntis tarjoaa keskiviikkoisin pienten lasten äideille mahdollisuuden kohottaa kuntoa omassa porukassaan. Laita sanaa eteenpäin, vaikka et kohderyhmään sattuisi kuulumaankaan.

Kahvakuulan perustekniikkoihin tarjoutuu muuten “pikakurssimahdollisuus” la 6.2.2016. Kestoa on tauon kera arvioilta noin 3 h. Tulkaa sinne, jos viidelle viikolle venyvä perusteiden harjoittelu ei nappaa/kiinnosta.

Käy tutustumassa treenikalenteriin täällä.
Tervetuloa treenaamaan!

P.S. Kiitos seuralaisille Pikkujouluista! Niistä on jäljellä lämmin ja hymyilemään laittava muisto, josta alla näyte harrastajien luovuudesta ja yhteistyötaidoista.

IMG_20151223_215841

TFC Pikkujoulut 2015 12.12.2015 klo 17:00 alkaen!

Lemonade_Jo_deer
Päivää arvoisat TFC:n harrastajat!

Taas on tullut aika viedä päätökseen syyskauden harjoittelut yhteisellä illanvietolla, jota niin perinteiden, kulttuurin kuin uskontojenkin tuputtamana olemme Pikkujouluksi tottuneet kutsumaan. Kaikista näistä välittämättä ja niistä huolimatta kokoonnumme urheilijoina, liikkujina, harrastajina ja ihmisinä yhteen viettämään mukavaa iltaa ruuan ja ohjelman parissa tuona iltana.

Asu vapaa, mutta pakollinen ja niin kutsuttu pikkujuhlavuus on ihan ok näissä kekkereissä, mutta farkut ja t-paitakaan eivät ole kiellettyjä. Eli älkää stressatko itseänne osallistumasta vaan tulkaa rohkeasti mukaan.

Alustava ohjelma ja ilmoittautumislista ilmestyy tänään TFC:n seinälle, joten laitappa sinne nimeä ja ruksia osallistutko treeneihin sekä mielellään seurasta pari kirjainta, kuten esimerkeissä. Tarvitsemme ilmoittautumiset jotta osaamme varata ruokaa riittävästi.

Myös talkooavuksi voi ilmoittautua laittamalla sähköpostia tästä! Toki ohjelmia saa ehdottaa ja jos osaatte laulaa, soittaa, tanssia tai olet vaikka aloitteleva standup koomikko tässä on tilaisuutesi. 🙂

Samalla muistutus tulla vaikuttamaan salin tulevaisuuteen keskiviikkona 9.12.2015 klo 16:00 alkaen TFC:n syyskokoukseen. Kaikki ovat tervetulleet sinne ja jäsenillä on jopa äänioikeus tilaisuudessa. Jäsenyys syntyy teidän hyväksynnästä yhteystietolapulla ja tovin harramisen jälkeen. Tule paikalle ja vaikuta!

Tonttuilevin terveisin, Mika Rastas

TFC:lle KULTAA!!! …ja vähän myös harmautta.

20150709_001-Kultaa ja Harmaata TFClleJos olet jarrutellut kahvakuulatreeneissä haasteiden loppumisen pelossa, voit nyt huoahtaa helpotuksesta, sillä vahvojen tyttöjen ja poikien iloksi saimme hiukan lisähaastetta niin sanottuun ylärekisteriin. Tuliterällä harmaalla murkulalla on massaa ronskisti 36 kg ja kullanvärisellä pallolla rehvakkaat 48 kg.
Tällaisia pokaaleja kelpaa käydä kohottelemassa!

Muistakaa silti kahvakuulaharjoittelun kultaisin sääntö: “Älkää ny itteenne teloko!”

Olkaamme siis varovaisia ja jos ei ihan vielä ole “semmoinen olo”, kokeile ennen näihin mörköihin kajoamista sitä vakiokuulaasi hieman raskaampaa mallia.

P.S. Kevyempääkin täydennystä on tuloillaan. Kaikki ovat siis jatkossakin tervetulleita rehkimään.

Tsekkaa viikon treeniajat kalenterista täältä.